RATSASTUSTUNNIT, VAELLUKSET JA  TALLIPAIKAT


ESPANJAN  SUOMENKIELINEN  RATSASTUSKOULU  ....

Sopii kaikentasoisille ja -ikäisille! 

Suunnittele omaan aikatauluusi sopiva ohjelma ja nauti lomastasi! Meiltä saa tukea suunnitteluun.

Espanjassa ratsastuksessa avut ovat samat kuin Suomessa, erona vain apujen painostusjärjestys. Ratsastetaan kevyellä ohjastuntumalla.

Lue asiakaspalaute tästä linkistä


  1 Valitse ratsastustunnit tai vaellus   

  2 Valitse lento

  3 Valitse majoitus

TALLI - Fuengirola-Mijas
Ratsastustunteja kaikenikäisille ja 2 tunnin vaelluksia tuntihevosilla
Kypärän saa tallilta lainaksi, omat jalkineet ja ratsastushousut

Sijainti
: Fuengirola-Mijas, 25 km lentokentältä ratsastustunnit KUVA-ALBUMI
Lentokenttä: Málaga (AGP)                           vaellukset KUVA-ALBUMI
Auki: koko vuoden, erittäin edullinen ja lämminhenkinen perheomisteinen talli
Tasovaatimus: kaikentasoisille ja -ikäisille ratsastajille. Tunnit ovat joko ryhmä- tai yksityistunteja. Opetusta valittavissa istuntaharjoituksista aina korkeakouluvalmennukseen saakka.
Alkamis- ja päätymispäivät: vapaasti valittavissa
Opetus: opettajillasi on 20 vuoden kokemus opetustyöstä, ja he ovat loistavia näytösratsastajia, ja kaikki tallin hevoset näytoshevosia myöten ovat heidän itsensä kasvattamia sekä kouluttamia. Erityistä huomiota on kiinnitetty ratsastajan TURVALLISUUTEEN.
Käytössäsi on maneesi sateiden tai helteiden varalta, sekä 60x20m valaistu ulkokenttä. Ulkokentällä on kastelulaitteet, lisäksi puut tarjoavat varjoa auringolta. 
Opetuskielet: suomi, englanti
Tuntihevoset:
Kouluratsastus: PRE/andalusialainen
Working equitation: risteytys tai PRE
Korkeakoulu: vaativalla tasollaa saat käyttöösi PRE-näytöshevosen
Maastovaellukset: PRE/andalusialainen
Valitsemme aina monista ammattillaistuntihevosista sopivimman ratsastajan tason mukaan.
Kaupunki: siisti ja kielitaitoinen merenrantakaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää sekä hyvät kulkumahdollisuudet moneen muuhun kaupunkiin. Kaupungin keskustasta kulkee busseja esim Granadaan, Sevillaan, Marbellaan jne
Majoitus: uusissa, edullisissa apartamentoshotelleissa tallimme läheisyydessä. Valittavana 1-4 hengen huoneita. Ranta ja kaikki kaupat lähellä.
Tajolla myös majoitus 1-3 hengelle omakotitalossa (varattu 31.5.2018 saakka)
Nähtävyydet: Eläintarha, jossa mm valkoisia tiikereitä. Malagan keskustassa mm Picasson museo jne. Kätevästi paikallisjunalla 30 min välein. Lapsille paljon ohjelmaa keväästä syksyyn.

HINNAT:  
ratsastustunti tuntihevosella 35 eur (yksityistunti)
ratsastustunti korkeakouluhevosella 60 eur (yksityistunti)
2 tunnin vaellus 50 eur (kaikkina päivinä paitsi torstaisin)TALLIPAIKAT  JA HEVOSEN VALMENNUS

Koska hevosen kouluttaminen Suomessa on erittäin kallista ja hyvien kouluttajien saaminen kiven takana, on tämä varsin huomionarvoinen ja käytännössä toiminut tapa hankkia edullisesti osaava hevonen: ostat Espanjasta nuoren koulutustaan aloittavan hevosen, joka muutamassa vuodessa on ammattilaistemme kouluttamana vankalla tasolla taidoissaan.
 
HEVOSEN OMISTAJAN VALMENNUS
...ja lisäksi: samalla kun hevosesi on koulutuksessa edullisesti ja tehokkaasti vuoden ympäri, voit näin säästyneellä rahalla itse matkustaa Aurinkorannikolle saamaan oppia omalla hevosellasi. Kolutuksenne pääteeksi olet tervetullut joukkoomme niin pitkäksi aikaa kuin haluat, tai järjestämme tarvittaessa hevosesi kuljetuksen Suomeenkin.


Nämä kustannukset yhteenlaskettuina ei koko lysti yllä kuluiltaan lähellekään vastaava kulurakennetta Suomen oloissa, ja lisäksi suomalaisomistajat tallillamme ovat nauttineet olostaan ennennäkemättömällä positiivisuudella lausuen mm "Tämä se on oikeaa ratsastajan elämää".
ASIAKASPALAUTETTA

Hei Nina,

kiitos järjestelyistä: sekä hevonen että opetus on ylittäneet odotukset. Loistopaikka. Myös tulkki on tosi mukava.  Seuraavan matkan tänne buukkaisin sitten mielellään vaikka lokakuulle, onkohan siellä jo ruuhkaa? Ja ensi vuonna uudestaan pääsiäisviikolle. Voisin ainakin lokakuussa ratsastella 6-7 päivää, lentoaikatauluista riippuen.

Marjo


Hei!

Matkamme oli kaikin puolin onnistunut. Kaikki meni hyvin ja tyttäreni Reeta (kts Reetan kuvat ja blogi) oli erityisen tyytyväinen saamiinsa ratsastustunteihin. Suuret kiitokset vielä hienosti järjestetyistä tunneista. Toivottavasti Benedictus ei vielä vähään aikaan vetäydy eläkkeelle kuten virkaveljensä!

Tulemme mielellämme myöhemmin uudelleen vähän suuremmalla porukalla.

Kaikkea hyvää.

Esa


Hei Nina

Aivan ihanat kuvat!!! Nina kiitos upeasta matkasta ja täydellisestä palvelusta. Olen pannut sanaa kiertämään kaveripiiriinikin ja uusi matka on lapseni kanssa unelmissani.

Minulle tuli itku ihan hotelissa tuolla orilla ratsastuksen jälkeen. Sellainen hevonen ja hevosen luonne! Hevosenosto kuume myös lisääntyy ja voi olla että joku päivä kun sopiva aika tulee en voi sitä enää vastustaa. ...

Mikäli ratsastuksenopettaja tulee Suomeen ja kursseilla on tilaa laita viestiä tännekin päin.

Terv Sanna
Hola Nina!

Ensimmäinen aamu kotona mahtavan loman jälkeen. Kotimatka sujui hyvin ja pyykit on pesty, nyt vaan täytyisi taas asennoitua "normi elämään".

Matka oli aivan mahtava, kaikki toiveet ja odotukset täyttyivät moninkertaisesti. Hotelli oli siisti ja hyvä.Kaikki ihmiset ystävällisiä, oli tervetullut olo.Hevoset aivan omaa luokkaansa. Opetus tasokasta, rauhallista mutta tavotteellista, saimme tosi paljon "eväitä" kotiin tuotaviksi. Nyt vaan harjottelemaan.....ja säästämään lisää rahaa uutta reissua varten.

Oli mukava tutustua sinuun, toivottavasti tapaamme vielä! Välitä vielä tuhannet kiitokset Antoniolle loistavasta opetuksesta ja kärsivällisyydestä. Rapsutuksia Faraonille ja Lololle, ne todelle ansaitsevat ne

Aurinkoisia päiviä teille kaikille, gracias !!!!

Terveisin, Tiina
Hei Nina!

SUPERRRRRKIIITOS ja ihanaa alkanutta vuotta 2012!
Milla ja Faraon-ori olivat todella sopusuhtainen pari ja pitivät toisistaan!
Estetallilla kävimme vain katsomassa, koska tallinne oli unelma!

Voinemme tulla joku kerta käväseen tallillesi ja Milla ottaa irtotunnin?

Kauniita talvipäivä!
Maija
Hei Nina ja kiitokset vielä mahtavasta elämyksestä jonka olit meille järjestänyt.
Olemme tämän päivän katselleet videoita ja huokailleet kuinka mahtava reissu meillä oli. Meitä kohdeltiin kuin KUNINKAALLISIA! Hevoset olivat mielettömän hienot! Niin hienosti kaikki hoitui.
Kiitos vielä että tyttäremme sai vielä lisätunnin. Perjantaiaamuna kun hän heräsi, ensimmäinen lause oli: Haluan Espanjaan ratsastamaan.

Terveisiä opelle ja kiitokset kannustavasta opetuksesta.

M & E

Kiitos Nina!

Huippua !!! Tytöt ovat loistaneet innostuksesta ja kaikille jäi oikein ihania muistoja ja oikeasti opetus on ihan eri luokkaa kun mihin tytöt ovat tottuneet Suomessa.
Kiitos miljoonasti--olemme oikein kiitollisia kun olet jaksanut
meille vastata.

Mukavaa viikonloppua!
T Raili, Mari ja tytö
tMoi Nina
Kiitos reissyjärjestelyistä!! Kaikki meni hienosti ja keli oli mahtava ...
Seuraava reissu suunnitteilla ...
Mikko

Hei Nina!
KIITOS vielä kerran iki-ihanista hetkistä.
Surffailin teidän sivuilla ja AH! miten hurmaavia heposia teiltä löytyy.
Oli miellyttävää tutustua sinuun.
Kiitos tunneista sinun ja opettajan hyvässä ohjauksessa. Minä opin paljon ja nautin joka hetkestä.

AURINKOISIN terveisin,O
utiVaellus ylitti kaikki oletukseni. Sää oli mitä parhain ja hevosen olisin tuonut mukanani jos olisi varaa :) Reitti ei kyllä kulkenut ihan nettisivujen selostuksen mukaan ja jäi mm
roomalaiset rauniot näkemättä. Onneksi sen sijaan pääsimme rannalle myös toisena päivänä ja oppaamme järjesti halukkaille pääsyn härkätaisteluun. En olisi voinut parempaa ylioppilaslahjaa saada ja jos joskus minulla on aikaa (ja varaa)
lähden ehdottomasti uudestaan.
Kiitos sinullekin, Nina.
Kati Sunhorse: sivuillamme on maininta siitä, että koska emme omista
alueita, joiden poikki vaellukset kulkevat, emme aina saa etukäteis-
tietoa siitä, että matkan varrella on korjaus- tai rakennustöitä.

Hei Nina,

minun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa, mutten ole ehtinyt.

Omalta osaltani reissu vastasi erinomaisesti odotuksiani ja olin kaiken
kaikkiaan tosi tyytyväinen!

Laita minut postituslistalle.

Kiitos Nina sinulle reissusta ja aurinkoista kesän alkua!


t. Anna

Moi Nina
Ja kiitos vielä kerran viimeisestä. Satula on nyt pikaisesti kokeiltu ja ainakin äkkipäätään se näytti sopivan.Samoin kuolaimet. Täytyy sovitella paremmella ajalla vielä lisää.

Opit on nyt ollut käytössä. Katsotaan millaista hedelmää opit alkavat kantaa.

Paljon terveisiä meiltä kaikilta sinulle sinne aurinkoon. Mieheni lähetää myös paljon terveisiä.

Oikein mukavaa ja toivottavasti myös rentouttavaa viikkonloppua sinulle.

Adios Amiga !
Kirjoittelemisiin T.Ulla


*Hei Nina,*

*Ratsastusvaellus Andalusiassa oli oikein ihana ja toteutui se mitä ohjelmassa oli luvattu: valkoista asumatonta hikkarantaa, kyliä, lehmiä ja härkiä, paikallisia asukkaita, häikäisevän kauniita vuoristomaisemia, luonnonsuojelualueita jne.

*Oppaamme oli erittäin hyvä, ja kuski samoin. Ruoka oli erinomaisen hyvää picnicillä ja muutenkin ihan hyvää (en ole kranttu, kunhan ei tarvitse syödä makaronia ja ranskalaisia ketchupilla, tai olla nakit ja muusi linjalla), eikä tarvinnutkaan vaan sai ihan aikuisten ruokaa.*

*Yhtä rankkasadepäivää ei varmaan kukaan ollut tilannut, mutta tuli sellainenkin koettua. Ja jälkeenpäin ehkä muitakin naurattaa - ja minua jo silloin - kun jouduimme vaihtamaan reittiä sateessa neljän vihaisen härän vuoksi (näin ainakin kerrottiin), ettei olisi tarvinnut seitsemän sisaren kyyhöttää hiidenkivellä, kuten eräiden kohtalona oli Aleksis Kiven Seitsemän Veljeksen tarinassa.
 
terveisin, Jaana

Loma meni loistavasti ja olin tosi tyytyväinen ratsastuksen opettajaan ja hevoseen, jolla ratsastin! Miguel jaksoi kertoa kaikki asiat moneen kertaan.

Opin menemään esim. Espanjalaista käyntiä ja piaffia. Myös passagea kokeilin, mutta siinä Miguel avusti maasta käsin. Olin niin tyytyväinen ratsastukseen, että lähden varmasti toistekin sinne!

t. Karoliina

Hello Nina.

I dream a lot about my new horse, and I am very pleased to see him when he comes home. I can hardly wait for his coming.
I am very glad, it is a good horse you found me. He is a beautiful horse, too.
It was a really good holiday with you and all the horses, we enjoyed it very much.
Looking forward to hearing from you again.
Hugs ulla and marcus

HEVOSOSTOKSILLA BARCELONASSA
Ei mene edes kuukautta ilman että muistelisin sitä Espanjan reissua.:) Meillä on ollut hirveä kiire ja tohina ja on ollut mahdoton saada johonkin väliin mahtumaan uutta matkaa.
Lisää sapinää aiheutti adopito-poika, joka on nyt jo vuoden vanha ja siten rytmittänyt vuoden elämää lipizzojen ja lapsenhoidon kanssa.


MariaHelatorstaiviikolla meillä oli ilo tutustua kodikkaaseen ja lämminhenkiseen talliin, jossa meidät otettiin sydämellisesti vastaan. Meitä oli kolme vuosia aktiivisesti ratsastanutta naista. Opettja jakoi meille upeat, kiltit orit, jotka saimme itse hoitaa ja satuloida. Ratsastimme osittain avoimessa maneesissa.

Opettajan tyyli opettaa oli rauhallinen, paneutuva, kärsivällinen ja intensiivinen. Huumoriakin oli mukana. Hän kertoi meille espanjalaisen hevosen historiasta painottaen, että niillä ratsastaminen oli taidetta, ei urheilua.

Tempo kaikissa askellajeissa oli rauhallinen. Aluksi hevoset ratsastettiin kootuiksi ja kuuliaisiksi. Tämän jälkeen pääsimme ratsastamaan avo-ja sulkutaivutuksia, espanjalaista käyntiä, passagea ja piaffea. Jopa laukkapiruetteja ja levadea.

Hevoset olivat todella osaavia ja mukavia ratsastaa. Oli uskomaton kokemus saada tuntea vaativan koulun liikkeitä upeiden hevosten selässä.

Ratsastus  tallilla oli ainutlaatuista ja haluamme ehdottomasti kokea tämän elämyksen uudelleen!

terv.
Ammi, Anu ja TaruHei Nina ja suuret kiitokset kaikista järjestelyistä. Alkuhämmingin(* jälkeen loppu oli loistava:)

Terv. Saara


*) Alkuhämminki johtui siitä, että opettaja oli todistajana eräässä auto-onnettomuudessa, eikä järkytykseltään huomannut ilmoittaa meille, että tunti myöhästyi.
GSM-viesti: "Hyvää jussia sinnekin. Eka ratsastus takana. Aivan ihana paikka - hevonen, opetus ja maestro, kaikki pelittää :))
Tarja"
GSM-viesti"Hei Nina! Kiitos vieä kerran aivan mahtavsta kokemukseta. Ollaan vieläkin ihan täpinöissä. Kesäterveisin, Taru"
Anna ja Eeva, kolmikymppiset tuntiratsastajat

Olimme 4A-vaelluksella huhti-toukokuun vaihteessa. Kansainvälisessä ryhmässämme oli kolme suomalaista, kolme saksalaista, kaksi sveitsiläistä ja yksi britti (9).
Hevoset olivat melko rauhallisia, vaikka rannalla laukkailu sai ne sopivasti innostumaan. hiekkarannalla ratsastaminen olikin juuri niin ihanaa kuin kuvitella saattaa! Loppuviikon kiipeily vuoristossa ylös ja alas oli hevosille paikoin haastavaa, mutta tarjosi ratsastajille hienot maisemat.
Ratsastimme espanjalaisilla karjapaimensatuloilla ja hackamoreilla, ja ratsastustyyli oli rentoa ja mukavaa.
Majoitus ja ruokailut vastasivat hyvin odotuksia. Lounaat ja illalliset olivat runsaita ja maittavia, mutta välillä ehkä turhan suolaisia minun makuuni. Aamupalat olivat jälkimmäisessä hotellissa espanjalaiseen tyyliin kevyitä. Vaelluksilla oli mukana juomavettä ja keksejä, mutta omille eväille tai tavaroille satulalaukuissa ei ollut tilaa. Reissuun kannattaakin ottaa muukaan vyölaukku, johon saa kätevästi kameran, aurinkorasvan, nenäliinat ym.
Kauniit ja vaihtelevat maisemat, hiekkarannalla laukkailu, jännittävät härkälaidunten ylitykset, ystävälliset hevoset, hyvät ruoat, auringonpaiste ja mukava matkaseura tekivät reissusta unohtumattoman. Viikko oli tosi onnistunut, eikä varmaankaan jäänyt viimeiseksi ratsastusmatkaksi Espanjan aurinkoon!
Kiitos Nina sinulle reissusta ja aurinkoista kesän alkua!


Kati
Vaellus ylitti kaikki oletukseni. Sää oli mitä parhain ja hevosen olisin tuonut mukanani jos olisi varaa :) Reitti ei kyllä kulkenut ihan nettisivujen selostuksen mukaan ja jäi mm. roomalaiset rauniot näkemättä. Onneksi sen sijaan pääsimme rannalle myös toisena päivänä ja oppaamme järjesti halukkaille pääsyn härkätaisteluun. En olisi voinut parempaa ylioppilaslahjaa saada ja jos joskus minulla on aikaa (ja varaa) lähden ehdottomasti uudestaan.
Kiitos sinullekin, Nina.
Kati
Ulla, kenttäratsastaja

Ilmat oli hienot ja lämmintä riitti. Asunto oli tosi kiva. Paikka ja näköalat olivat kivoja ja naapurina todella vain lehmiä ja lampaita (Casa Maria). Ihan kuin olisi ollut mökillä eli todella kodikasta!
Hevosjuhla oli hauska lisä. Oli juhlan tuntua ja ihmis- ja hevostungosta, ja flamencohameita oli hauska hevosten lisäksi ihmetellä.

Ihan kivaa oli kun ympäristö oli erilainen ja ryhmäkoko pieni. Laukkaaminen oli tosin kenttäratsastajalle aika kesyä.
Iloisin terveisin,
Ulla

Sari ja Jukka
Loman viimeisinä perjantai- ja lauantaiöinä vietettiin aikaa ohjaajien Ullan ja Irmin kanssa Tarifan keskustassa, hauskaa oli! Vähän ikävä tuli kun katseli noita kuvia...
Terv. Sari&Jukka
Lisäys: Kävin taas katsomassa kuvia sivullasi, ihanalta näyttää edelleen. Täytyy kyllä tehdä pian uusi reissu!

Vilja ja Mellu, kaksi 15v ratsastajaa
Olimme Espanjassa helmikuun lopulla ratsastusmatkalla. Meillä oli todella mukavaa! Aika kului mukavasti ratsastaen, sekä maastossa, että oppitunnilla. Ratsastuksen opettajamme oli mukava ja hevoset olivat hyvin koulutettuja ja kilttejä.
Viihdyimme muutenkin kaupungissa, jossa kaupat, ranta, sekä liikenneyhteydet olivat käden ulottuvilla. Ihmiset olivat kaikkialla kohteliaita ja iloisia. Kävimme myös useimpina iltoina syömässä ravintoloissa ja ruoka oli maukasta ja täyttävää. Vuoden aikaan nähden ilmat suosivat meitä hyvin, paria sade kuuroa lukuun ottamatta.
Kaiken kaikkiaan matka onnistui loistavasti!
Vilja & Mellu

Heli, lipizzan omistaja
Jihuu!!! JIPPII!!! Olen nähnyt PRE:n (=andalusialaisen hevosen) elävänä! Ja oikeastaan aika monta. Espanjassa oli mukavat kelit, kylmää cavaa ja uima-altaassa lämmitetty vesi. Kauppojen kalatiskit saivat pään pyörälle, ilmakuivattujen kinkkujen rivit pään suorastaan sekaisin. Saisikohan
sieltä ruokatavarat kotiinkuljetuksena jotenkin??


Ratsastin hyvällä (mahtavalla!!!) PRE-oriilla ensiluokkaisen opettajan johdolla. Puitteet olivat siistit, laadukkaat ja mukavat (hupsua oli ratsastaa maneesissa kun ulkona paistoi eikä rapa lentänyt ). Mummi, pappa, lapseni ja siippa viihtyivät hyvin hevosreissulla matkassa (hienot eläimet kiehtoivat! Ja siellä oli kuulemma kissa nimeltä Ossi...). Itseäni hiukkasen harmittaa: taisin jäädä koukkuun ensimmäisen kerran myötä...

Sain ratsastuksesta paljon eväitä kotiin. Käytännön esimerkkinä se, että pyrin jatkossa istumaan esim. väistöissä keskellä hevosta (muutoin saattaa löytyä espanjalainen käynti). Istuntaan, käden käyttöön jne tuli selkeää perusoppia. Opetus siis pureutui pitkälle ihan perusasioihin, jotka vallankin aina sillä omalla hevosella ratsastavilta taitavat joskus jollain muotoa "sumentua".

Lopussa sain herkutella ja katella peileistä mikä pro olen: opettajan käsky oli vain istua ja nauttia ja sitten mentiinkin espanjalaiset käynnit, piffit ja puffit opettajan ja hevosen huolehtiessa kaikesta muusta.

Kotinurkilla olen kertonut espanjanhepojen kauneudesta ja ratsastuskokemuksestani kaikille varmaan kyllästymiseen asti. Oman lipizzani sielunelämään sain matkan myötä lisää ymmärrystä, hassua..? Lipizzaakin näemmä arvostetaan Espanjassa aika paljon (itselle tuli tunne siitä että pizzan omistajana olen jollain tapaa "sukulaiskansaa"). Ja päällimmäiseksi jäi tunne siitä, että aidosti iberoista kiinnostuneena ihmisenä (joskin kokemattomana ja tietämättömänä) Espanjan hevosmaailma ottaa tulokkaan avoimesti vastaan "turisteudesta" huolimatta.
Ninalle suunnaton määrä kiitoksia ainutlaatuisesta kokemuksesta!!!

Tina ja Riikka, kokeneet koluratsastajatEteemme talutetaan kaksi kaunista valkoista hevosta harjaamista varten. Satuloinnin jälkeen nousemme selkään ja ratsastamme maneesiin… tämä ei voi olla totta! Hevoset asettuvat peräänantoon heti alusta, ne reagoivat pikkusormen koukistukseen. Ensimmäisen tunnin alussa opettelemme olemaan ”säätämättä” liikaa.
Ratsastuksesta nautimme joka tunti enemmän, taitavat hevosemme auttavat onnistuneisiin suorituksiin avoissa, suluissa ja vastalaukkaharjoituksissa. Opettajamme neuvoo kannustavasti ja selkeästi. Tunneilla on rento tunnelma, vaikka tosissamme teemme töitä, myös naurua riittää.
Jonain iltana hotellihuoneen parvekkeella istuessamme totesimme että tämä matka on ollut joka euron arvoinen. Ennen matkaa oli vaikea kuvitella mitä odottaisi, tästä lähin me molemmat odottaisimme mahdollisuutta tulla takaisin. Valkeat oriit Fabuloso ja Fuego antoivat meille kokemuksen ”tanssista hevosen kanssa”.
Kiitos Nina vielä kerran mahtavasta reissusta, kiitokset ja terveiset myös opettajalle, Fuegolle ja Fabulosolle rapsutuksia!
Tina ja Riikka