Rats


PRE-hevosen myntiin ja ostoon liittyy joitakin dokumentteja, joita ilman omistajanvaihdos ja siitotoiminta ei onnistu uudella omistajalla. Ostajan on kaupan yhteydessä osattava vaatia myyjältä sekä hevosen passia että omistajakorttia( Carta de Priopiedad, ennen Carta de Titularidad).  Passi on hevosen oma dokumentti, joka säilyy samana koko hevosen eliniän. Omistajakortti sen sijaan on omistajakohtainen, ja se tulee vaihtaa uuteen aina omistajan vaihtuessa. Jotta uusi omistaja voisi anoa uuttaa omistajakorttia ja vaihtaa hevosen omiin nimiinsä PRE-hevosten kantakirjaan (LG PRE/ ANCCE), on hänen ensin anottava ANCCElta (Asosiación Nacional e Criaores de Caballos Españoles).  Alla on esitetty vaiheittain miten tämämuutosprosessi toteutetaan.Malli Suomessa syntyneen PRE-hevosen passista


Malli PRE-hevoseen liittyvästä kaksipuolisesta omistajakortista - etupuoli

Malli PRE-hevoseen liittyvästä kaksipuolisesta omistajakortista - kääntöpuoli. Myyjän on täyttänyt oman osuutensa tämän lomakkeen yläosaan ja allekitjoittanut siirron. Sinun tulee täyttää tämän omistajakortin kääntöpuolen loput tiedot ja allekirjoittaa kun olet ensin saanut ANCCElta joko kasvattaja- tai omistajakoodin.


1. VAIHE - ANCCEn koodin anominen


1. Kirjaudu sivulle

https://www.lgancce.com/web/?lang=en2. Valitse kohta 'Go to documentation'

https://www.lgancce.com/web/documentation3. Valitse 'Aplication for Breeder/Horse Owner Code'. Tulosta lomake. Jos tarkoituksesi on ostamallasi PRE-tammallasi tai PRE-orillasi kasvattaa PRE-hevosia, ano 'Breeder Code'. Jos et halua kasvattaa PRE-hevosia tai olet ruunan omistaja, valitse 'Owner Code'.

https://www.lgancce.com/web/sites/default/files/pages_related_documents/solicitud_de_codigo_ganadero_int_ingl.pdf4. Lähetä täytetty ja allekirjoitettu lomake passi- tai ajokorttikopion kanssa lomakkeen alareunassa olevaan sähköposti- tai katuosoitteeseen.2. VAIHE - omistajavaihoksen anominen1. Kun olet saanut ANCCElta kasvattaja- tai omistajakoodin, voit täyttää oman osuutesi omistajakortin kääntöpuolella.


2. Voit anoa omistajanvaihdosta seuraavien ohjeiden mukaisesti. Osa  tämän ANCCE:n ohjeen tiedoista on vanhentunut, eli esim hinnastoa et saa näkyviin kuin vasta maksuosiossa. Siitä ohje alla.
https://www.lgancce.com/web/sites/default/files/pages_related_documents/619_ingles.pdf2. Tämä dokumentti sisältää kaikki ANCCElta saatavat palvelut ja dokumentit. Nyt tarvitsemasi palvelun numero on 619. Tulosta dokumentti, täytä ja allekirjoita.

https://www.lgancce.com/web/sites/default/files/pages_related_documents/solicitud_de_servicio_internacional.pdf3. Siirry maksamaan valitsemalla 'Payments'. Täytä sivulle ANCCElta saamasi koodi ja paina 'enter'. Valitse palveluksi  619 OWNERSHIP ja ostamiesi hevosten määrä. Klikkaa kohdasta 'Add Payment' ja saat maksun määrän näkyviin (65 €). Klikkaamalla kohdasta 'Close payments' saat esille eri maksuvaihtoehot (luottokortti, pankkitili tai PayPal). Maksa ja tulosta tosite maksusta.

https://www.lgancce.com/web/

.

4. Lähetä täytetty lomake ja tosite maksusta lalla olevaan katuosoitteeseen. Muista liittää oheen omistajakortti, jonka kääntäpuolen olet myyjän kanssa täyttänyt. Suosittelemme tämän lähetyksen tekemistä kirjattuna kirjeenä, sillä omistajakortin katoaminen aiheuttaa paljon tarpeetonta lisätyötä ja kuluja

ES